Welkom op het Squla-forum

Squla Community

Verrassingen met veranderlijke verhouding


#1

De doelen worden op een moment saai. Als de kind niet weet wat ze gaat krijgen naa een doel voltooien, dat zal mischien spannender zijn. Een deel van de onderscheiding kan non-variable zijn, en soms af en toe met een veranderlijke verhouding kan je iets verrassend krijgen?
Alleen een idee over Gamification ;]

Dank u wel


#2

Hoi,

Kinderen verdienen na het behalen van een doel op dit moment de ingestelde tijd x 2 aan munten. Dit is inderdaad niet heel verrassend. Het idee om hier een verrassing aan te hangen vinden wij erg interessant. We kijken daarom graag even hoe we dit kunnen implementeren in ons platform.

Mocht je hier nog leuke ideeën voor hebben, dan horen we dat natuurlijk graag ;).

Wist je dat leden op Squla prijzen kunnen verdienen door te spelen op Squla? Deze kun je vinden in de prijzenkast. Sommige prijzen (zoals een certificaat) kunnen zelfs worden uitgeprint en op de koelkast worden gehangen. Zo ziet heel de familie hoe goed je bezig bent op Squla!

Tenslotte is het leuk om te weten dat kinderen in de cadeaushop hun gespaarde muntjes kunnen uitgeven aan echte cadeautjes, doe-het-zelf-cadeautjes en avatars.

Groetjes!

Joleen van team Squla


#3

Onze kinderen mogen pas andere apps op de iPad openen als ze hun weekdoel behaald hebben. Als ze de hele maand alle weekdoel en halen krijgen ze een nieuwe app op de iPad. Ik denk dat je als ouders er ook aan bij kan dragen of de doelen gehaald worden.

Helaas zijn er bij de doelen diverse manieren om ‘vals te spelen’:

  • 10x hetzelfde filmpje kijken
  • alleen oefeningen doen die je al gedaan hebt
  • oefeningen van 1 of 2 jaar lager maken
  • alleen maar onderdelen binnen de categorie doen die je makkelijk vind (zoals plussommen gaan maken, terwijl je minsommen niet snapt)

Ik vind die problematiek vele malen groter.


#4

Hoi,

Allereerst een compliment voor jullie kinderen dat ze zo inventief spelen op Squla en hierdoor hun weekdoel snel behalen ;).

Ik snap dat het als ouder frustreert dat hierdoor het instellen van een leerdoel zijn doel voorbij schiet. Wellicht helpt het om het weekdoel wat meer te specificeren m.b.v. het speelschema. Deze kun je vinden op je ouderaccount of op https://www.squla.nl/speelschema.

Het speelschema kun je uitprinten en samen met je kinderen bespreken welke oefeningen ze op welke dag gaan oefenen. In het rapport van je kinderen kun je vervolgens bekijken of de afgesproken oefeningen zijn gemaakt. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je dat aan de hand van het speelschema bespreekbaar maken.

Verder is het goed om te vermelden dat we het instellen van het weekedoel dit jaar nog specifieker willen maken. Bijvoorbeeld door er een groepsniveau of een specifiek onderdeel aan te hangen.

Groetjes,

Joleen van Team Squla


#5

Dat zou al heel wat schelen, als je het specifieker in kunt stellen.