Welkom op het Squla-forum

Plusklassen


#1

Bij ons op school hebben ze een plusklas. Wat op zich goed is voor de kinderen die wat meer oefening nodig hebben. Maar is dit wel helemaal eerlijk voor de kinderen die achterblijven? Onze zoon Tim heeft namelijk een beetje moeite om mee te komen met zijn jaar en vind het erg lastig om te zien dat een van zijn beste vriendjes naar de plusklas gaat. Dit motiveert hem helemaal niet. Mijn vrouw en ik weten niet zo goed wat we hier aan kunnen doen of hoe we zijn frustraties hierover kunnen wegnemen. Iemand tips?


#2

Blijft hij achter of loopt hij gewoon gemiddeld mee? In principe zouden de achterblijvers namelijk ook extra aandacht moeten krijgen. Zodat iets uitgebreider uitgelegd kan worden. Vraag het anders eens na op school. En ja als hij gemiddeld is en z’n vriendje iets beter dan kan je hem uitleggen dat er soms dingen zijn die je niet leuk vind maar dat niet altijd met iedereen rekening gehouden kan worden.


#3

Ohh dat is erg lastig. Mijn zoon had precies zelfde problemen. Eerst heb ik geprobeerd om met zijn juf te praten om wat extra aandacht aan hem te geven als hij iets goed doet (en er zijn wat dingen hoor!) maar dat heeft niet echt geholpen. Hij zit op karate en vindt het echt leuk. Dus ik probeer hem aanmoedigen om dat blijven doen en wat extra spullen voor hem gekocht zo hij kan thuis ook oefenen. Dat heeft hem wat extra zelfvertrouwen gegeven dat hij ergens ook echt goed is en inmiddels ook leuke vrienden in zijn groep gemaakt. Dus misschien helpt het als jullie ook focussen aan andere gebieden waar jouw zoon goed in is.


#4

Bedankt voor jullie tips. Tim loopt op taal/spelling wat achter. We hebben inderdaad al met de juf gesproken en we gaan volgend jaar in gesprek met de nieuwe juf van de klas. Deze zomer gaat hij mee met een voetbalkamp. In sport blinkt hij uit, dus dat wordt vast leuk!

Alvast een fijne zomervakantie gewenst!