Welkom op het Squla-forum

Squla Community

Andere vragen indien fout


#1

Als onze dochter een vraag fout heeft, komt de zelfde vraag 2 vragen later opnieuw. Ze heeft dan het antwoord nog vers in haar geheugen staan, waardoor ze hem dan uiteraard goed kan beantwoorden. Fijn zou je zeggen, maar niets is minder waar. Na een tijdje blijkt zij hele onderdelen op deze manier afgerond te hebben terwijl zij ze dus echt nog niet beheerst.

Zou het niet beter zijn wanneer een kind een gelijksoortige vraag aangeboden krijgt indien de vraag de eerste keer fout was i.p.v. exact dezelfde?


#2

Hoi mama,

Op Squla vinden we het belangrijk dat de vragen die fout worden beantwoord, worden herhaald. Dit is de reden dat dezelfde vragen opnieuw worden aangeboden in een quiz. Na het beantwoorden van een vraag krijg je een wist-je-datje te zien waarin meer context wordt gegeven van de vraag en het juiste antwoord.

We zijn op dit moment aan het kijken naar de mogelijkheid voor het toevoegen van een instructie aan onze quizzen. Op deze manier zijn onze spelers nog meer bezig met de oefenstof op Squla.

Groetjes,

Joleen van team Squla


#3

Probleem is dat de vragen heel snel weer herhaald worden en daarna niet meer terug komen. Dit zorgt ervoor dat alles bij de kinderen opgeslagen wordt in het korte termijn geheugen. Dat is jammer.

Je zou beter bijvoorbeeld aan het einde van de maand alle vragen die je fout hebt beantwoord dan nog een keer extra moeten kunnen doen, of zoiets dergelijks. Dan maak je het persoonlijker en mijn inziens veel effectiever.


#4

Merk soms ook wel dat ze dan snel antwoord geven als het fout is niet nadenken en aan het eind het goede antwoord invullen om munten te verdienen.
Wat Mama hier boven zegt vind ik wel een goed idee, eerder op school kreeg je ook een hertoets met andere vragen.