Welkom op het Squla-forum

Squla Community

Activiteiten uit "lagere" groepen blokkeren


#1

Hallo, wij hebben sinds kort Squla voor onze kinderen. Met name voor onze zoon om zijn leesvaardigheid een beetje bij te spijkeren.

Hij oefent zelf elke dag op zijn tablet, maar we zijn niet altijd in de buurt om te checken wat hij oefent. Met als gevolg dat we al een aantal keren tegen hem hebben moeten zeggen, dat hij geen activiteiten uit groep 3 moet doen. Dat is inmiddels zo makkelijk dat hij er niet veel van leert (hij gaat naar groep 5 na de zomer).

Maar ik kan nergens instellen dat oefeningen uit groep 3 en lager gewoon niet meer worden aangeboden in zijn profiel. Het zou het probleem helemaal oplossen als ouders dat konden instellen.

Kan dit worden toegevoegd aan de functionaliteit van Squla?


#2

Hi Pluginguin,

Op Squla hebben we ervoor gekozen om het groepsniveau eenvoudig te kunnen aanpassen. Dit is erg handig wanneer kinderen bijvoorbeeld moeite hebben met bepaalde vakken of juist heel goed zijn in bepaalde vakken. Het is niet mogelijk om het groepsniveau vast te zetten. Hierin bestaat natuurlijk het risico dat kinderen het groepsniveau op een lager niveau zetten wanneer de oefenstof van het huidige niveau uitdagender wordt.

In je bericht geef je aan dat het wisselen van groepsniveau waarschijnlijk te maken heeft met het niveau van de leesvaardigheid van je zoontje. Om op de leesvaardigheid te oefenen, helpt het lezen van boeken. Je kunt tijdens de vakantie er bijvoorbeeld voor kiezen om samen met je zoontje iedere dag een halfuur een boek te lezen. Zelfs het lezen van boeken onder het AVI-niveau of stripboeken helpt al.

Verder kun je op het ouderaccount per week inzien op welk niveau je zoontje de oefeningen heeft gemaakt. Mocht hij bepaalde oefeningen altijd op groep 3 niveau maken, dan adviseren wij om deze oefeningen samen met hem op groep 4 te maken. Op deze manier krijgt je zoontje meer vertrouwen in de oefenstof en natuurlijk in zichzelf. Gaan de oefeningen van groep 4 goed? Dan laat je hem oefenen op groep 5.

De feedback in je bericht hebben we doorgezet naar onze productontwikkeling. Wellicht dat we een mogelijkheid zien om deze mee te neme in de verdere ontwikkeling van Squla.

We wensen jullie een fijne zomervakantie en natuurlijk veel oefenplezier toe op Squla!


#3

Is hier ooit nog iets mee gedaan door productontwikkeling? Ik zou ook heel graag lagere niveaus willen kunnen blokkeren. Zeker omdat onze dochter het wel makkelijk vindt om via het groep 2 niveau oid gewoon heel snel heel veel vragen te beantwoorden en dan dus ook lekker veel munten binnenhaalt. Dan is er niks leerzaams meer aan, alleen dat ze ontdekt hoe ze sneller aan munten kan komen.


#4

Sommige kinderen hebben deze ‘hack’ inderdaad ontdekt op Squla. Het is natuurlijk een heel slimme manier om snel munten te verdienen!

Je feedback heb ik toegevoegd aan onze backlog zodat ons productteam kan kijken hoe we deze kunnen meenemen in de verdere ontwikkeling van Squla. Zij bepalen iedere sprint (van twee weken) welke cases uit de backlog en nieuwe features op Squla er worden behandeld.

Het is goed dat je als ouder door hebt dat je dochter oefent op een ander groepsniveau dan dat haar account op is ingesteld. Wellicht kunnen de volgende punten je dochter inzien dat het niet nodig is om op een lager niveau te oefenen om snel muntjes te verdienen :).

  • Quiz. Voor elk goed antwoord krijg je 1 munt. De eerste keer dat je een bepaald quizlevel haalt, verdien je bonusmunten! (aantal bonusmunten = behaalde munten x 5)
  • Ben je winnaar van vak van de week? Dan verdien je 10.000 munten. Winnaar wordt bepaald door loting. Je doet mee met de loting als je op zondag voor 7 uur ‘s avonds minimaal 10.000 XP hebt gehaald in het vak van de week.
  • Wedstrijdje. Hoe meer tegenstanders je verslaat, hoe meer munten je krijgt. Voor elke tegenstander die je verslaat, krijg je 10 munten. Sta je heel hoog in de ranking en het gaat munten regenen? Dan ontvang jij de meeste munten.
  • Weekdoel. Als een weekdoel wordt behaald, dan verdien je de ingestelde tijd x 2 aan munten. Het weekdoel kun je als ouder op het ouderaccount voor je kind instellen.

Ik hoop dat jullie al iets aan deze feedback hebben! :slight_smile: